Ferencváros Önkormányzata 2018. szeptember első hetétől ismét ingyenes, szakemberek által vezetett sportfoglalkozásokra várja a kerület lakosait egészségük megőrzése és edzettségük javítása érdekében a táblázatban feltüntetett helyszíneken és időpontokban.

A József Attila-lakótelepen Babály László, testnevelő tanár, atlétaedző, volt válogatott, olimpikon sprinter és Ladányi Edina testnevelő tanár mozgatja meg az érdeklődőket. Hétfőnként a Weöres Sándor iskolában, a Lobogó u. 1. szám alatt, – bejárat az uszoda felől-, csütörtökönként a Toronyház u. 21. szám alatti tornateremben kerülnek megtartásra a foglalkozások.

Az egészségmegőrző edzések keretében a foglalkozást vezető szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáshatárok növelésére, az egyensúly fejlesztésére, a gerinc, váll, csípő ízületek stabilizációjára. A foglalkozásokon gimnasztikai, jóga, gyógytorna és funkcionális tréning gyakorlatokat végeznek a résztvevők a kor, nem és fizikális állapot figyelembe vételével. Az edzéseket kedden és pénteken Dornbach Ildikó atlétika szakedző, testnevelő tanár, funkcionális tréner tartja a Vendel Sportcsarnokban.

Az önvédelemi foglalkozások célja a résztvevők megismertetése a karate világával, amely egészségmegőrző és gyógyító hatású küzdősport. A karate segít a mindennapi stressz levezetésében, az önvédelmi gyakorlatok elsajátítása magabiztossá teszi a résztvevőket. Az edzéseken szakember felügyelete mellett mindenki korának és állapotának megfelelő intenzitással vehet részt. Az edzéseket Zima István 3. danos Goju-Ryu Karate-Do mester vezeti hétfői és szerdai napokon a IX. kerület Lónyay utca 4/c alatti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében, az egyik napon kondicionáló, a másikon önvédelmi programmal.

Javasoljuk a résztvevőknek, hogy tornaszőnyeget vagy vastag törölközőt, illetve tiszta váltócipőt hozzanak magukkal! Az egészséges életvitelhez az edzések folyamán és végén minimum fél liter folyadék elfogyasztása ajánlott!

IDŐPONTOK

Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Lobogó u. 1.
hétfő: 17.30-18.45
Toronyház u. 21.
csütörtök: 18.00-19.15
Egészségmegőrző edzések Babály Lászlóval vagy Ladányi Edinával

Vendel Sportcsarnok
Vendel utca 10-16.
kedd és péntek: 17.00-18.15
Egészségmegőrző edzések Dornbach Ildikóval

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
Lónyay u 4/c
hétfő és szerda: 19.00-20.00
Önvédelmi oktatás Zima Istvánnal

 

A „Nyitott tornaterem” program minden ferencvárosi lakos számára ingyenes, az edzésekre minden érdeklődőt szeretettel várunk!