Az ősz legváltozatosabb összecsapásait izgulhattuk végig a Ferencváros Európa ligába jutásának csoportköreiben. A Zöld-Fehérek szinte végig stabilan, szívvel lélekkel küzdöttek az esélyért, hogy tavasszal már egy magasabb szinten folytathassák a küzdelmet. Az ötödik összecsapás után a kemény ellenfelek ellenére csak egy karnyújtásnyira volt a továbbjutás. Tegnap este a csoportkör egyik erős csapatával a bolgár Ludogorec csapatával állt ki a FRADI. A korábbi összecsapás súlyos vereség volt a bolgároktól, és utólag jó eséllyel ezen múlt a továbbjutás. A Zöld-Fehérek felkészültek, ki akarták köszörülni a csorbát és ez a meccs első perceiben meg is mutatkozott.

 

De a sors “keze” közbeszólt.

 

Vagy inkább a szeme, mivel a szlovén játékvezető figyelmen kívül hagyta a később videóbíróval megerősített bolgár kezezést és ezzel, jogos büntetőtől fosztotta meg a mieinket. Két perccel később pedig a bolgárok megszerezték első góljukat és ezzel a vezetést. Az első félidő a hazai pálya előnyeit élvező Ludogorecé lett. A második félidőben leginkább az volt a kérdés hogy a csapatmorál ilyen történések után kitart-e az összecsapás végiga mieinknél. A bolgárok egyértelműen azon voltak hogy előnyüket megőrizzék. igyekeztek elvágni minden ellentámadást és csírájában elfojtani az FTC kibontakozó mozdulatit. Izael elhibázta a még épp időben érkező gól lehetőségét és a csapat lassan de biztosan kicsúszott az időből. A Ferencváros csak a 95. percben tudott egyenlíteni, ami bár döntetlenné javította az állást a továbbjutáshoz kevés volt.

 

fr:nemzetisport.hu

A csoportból az első kettő, azaz a bolgár Ludogorec és a végig domináns Espanyol jutott tovább. Bár a FRADI nem jutott tovább, tagadhatatlan, hogy mind technikailag mind szellemileg új minőséget hozott az elmúlt 6 mérkőzésen. Ez és a fordulók alatt szerzett nemzetközi tapasztalat, jövőre kiváló alapot adhat egy sikeres továbbjutáshoz.

 

 

 

L.I