Valódi átmenet volt a pénteken kezdődő és szombat estig tartó lakótelepi mulatság. Pénteken még a nyár utolsó meleg fuvallatait élvezhették a résztvevők, míg szombatra igazi őszi szelek fújtak.

A péntek délelőtt kezdetét vevő mulatság ovis sport délelőttel indult. A nyári szünetről épp csak visszatérő kicsik közt osztatlan sikert aratott a Nagyjátszótéren megrendezett mozgalmas délelőtt. A  programok és sorversenyek egészen délutánig tartottak. Négy órakor a Bartók tánc együttes lépett fel a nagyszínpadon, fél hattól pedig a Kifli zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt.

A polgármesteri köszöntőt követően, este nyolckor vette kezdetét a Charlie koncert. Hatalmas tömeg gyűlt össze, a kerületen belülről és kívülről is sokakat vonzott Charlie karakteres hangja és a jól ismert Jég dupla whiskyvel. A koncert fergeteges hangulatát este tíztől retro disco vitte tovább B.Tóth Lászlóval.

Másnap a reggeli hűvös idő ellenére, újra boldog gyermekzsivaj töltötte meg a Nagyjátszó teret.  Pónilovaglás, kisvasút, trambulin és játéksátor szórakoztatta a kerület fiatal lakóit. Tíz órakor az Ádám Jenő zeneiskola növendékei adtak koncertet. A tehetséges fúvósok népes közönség előtt adtak számot tudásukról. Tizenegykor Halász Judit koncertje következett, szintén a kicsik örömére. Délben pedig a polgármester lepte meg a részvevőket egy ínycsiklandó bácskai rizses hússal.

Ezután az időjárás megmakacsolta magát. De sokaknak még a rossz idő sem szeghette kedvét, hiszen a „lakótelep legjobb sütije” verseny még csak ezután következett. Az eseményt, zsonglőr bemutató és a Kaláka együttes előadása zárta.

 

 

 

L.I