A Vállalkozók Ferencvárosért Egyesület (VÁFE) egy 2012-ben létrejött nonprofit szervezet, amely a IX. kerületi vállalkozások támogatása érdekében jött létre. Az egyesület működése 2016 végén kapott új lendületet kapott, ekkor indították útjára a Vállalkozásbarát Ferencváros Programot.

A program stratégiai célja a kerület vállalkozói környezetének erősítése, Ferencváros vállalkozásbarát imázsának kialakítása egy komplex kerületi vállalkozásfejlesztési ösztönző program elindítása és egy vállalkozásfejlesztési ösztönző/szemléletformáló projekt megvalósítása révén.

A projekt általános célcsoportja a kerületben székhellyel és/vagy telephellyel rendelkező kis- és középvállalkozások, illetve a kerületben élő vállalkozó vagy vállalkozás indításán gondolkodó magánszemélyek, elsősorban képzett inaktívak (pl. fiatalok, kismamák-háztartásbeli nők).

A Vállalkozásbarát Ferencváros Program részét képezte az idei vállalkozásfejlesztési rendezvény megtartása három különböző célcsoport (fiatalok, kismamák/kisgyermekes anyukák, vállalkozók) számára, akik hasznos és speciális információkat kaphattak kedd délután a Corvinus IV-es előadójában az ötlettől egészen a brandépítésig.