Az Európa-ligán való részvétel továbbra is izgalmakkal teli kerületünk csapatának. Az FTC eddig két meccset játszott. Elsőként az Espanyollal döntetlent játszottak a fiúk. A biztató kezdet után viszont hideg zuhanyként ért mindenkit a bolgár Ludogorectől elszenvedett 3:0-ás vereség. Ennek fényében a csoport utolsó tagjával vívott küzdelem döntő fontosságúnak ígérkezett.

A CSZKA Moszkva nemzetközi színtéren is erős csapatnak számít, az utóbbi években többször ért el előkelő helyezéseket is, azonban idén rossz szériájuk volt. A liga eddigi két meccsét vereséggel zárták, így a tegnap összecsapás jelentette számukra az utolsó reményt, mindezt ráadásul hazai pályán. Ennek fényében sokan, nem sok jót jósoltak a zöld-fehéreknek. De tévedtek.

 

Az oroszok keményen lecsaptak

a mérkőzés első felében, egymást érték agresszív támadásaik. De a FRADI védelme jó szerepelt. A magyar kapus, Dibusz Dénes ki is érdemelte a meccs legjobbja címet, hiszen elképesztő számú találatot védett ki, csak az első félidőben. Franck Boli és Nguen Tokmac páros többször is sikeresen áttört az oroszok védelmi vonalán és az egyik ígéretes helyzetből majdnem gól is született.  A Moszkva játékosai azonban folyamatosan erős nyomás alatt tartották a mieinket és ez nem változott a második félidőben sem.  A kapuját erősen védeni kényszerülő magyar csapatnál félő volt, hogy nem bírják végig az ostromot.  Szerhij Rebrov a csapat edzője mesterien időzítette a cseréket, így a 86. percben a frissen pályára lépett Varga Roland megszerezte a vezetést a FRADINAK.

A korábban mellőzött, válogatott játékos számára ez komoly siker volt. A gól fordított a meccs dinamikáján. A ferencvárosiak taktikusabb, türelmes játékkal igyekeztek megőrizni a vezetést, ami sikerült is nekik. A Moszkva, a hazai pálya és a számos lehengerlő támadás ellenére nem tudott egyenlíteni így maradt 0-1 es magyar győzelem.

 

 

Rebrov edző a meccs után elégedettségét fejezte ki és leszögezte, hogy mind ő, mind a csapat végig a győzelemre koncentrált. A győztes gólt megszerző Varga pedig azt nyilatkozta, hogy végig csak arra összpontosított, hogy ne hibázzon.  Az esélyek még fényesebbek a jövőre nézve, ha figyelembe vesszük, hogy az Espanyol legyőzte a Ludogorecet. Így ha a FARDI jól szerepel a következő összecsapásokon esélyes lehet a továbbjutásra. A következő mérkőzést november 7-én játssza a csapat.  Szurkolunk nekik.

 

L.I & S.K.A