A meteorológiai szolgálat már a tegnapi nap kiadta a figyelmeztetést az ország északi megyéire. Akkor havat, hófúvást és kemény mínuszokat jósoltak. A hőmérők már szombat éjszaka messze a nulla alá süllyedtek de a csapadék még váratott magára. Ma reggelre a meteorológusok az “én megmondtam” pólójukban indulhattak munkába hiszen erős havazás tapasztalható az egész fővárosban és az Ország számos településén is.

Kérdés az öröm meddig tart?

Aki szereti a fehér utcák képét az ne mozduljon el az ablak elől mert könnyen lehet, hogy nem tart már soká a fehérség. Szintén meteorológusok szerint, a felhőzet észak felől gyorsan felszakadozik a nap első felében. A havazás délebbre húzódik míg helyét eső és szeles idő veszi át. Mivel az átlag nappali hőmérséklet továbbra is -1 és +4 közt alakul, félő hogy a háztetőket fedő fehér paplanok utai latyakká válnak délutánra. Az éjszakai hőmérséklet megint mínuszokba fordul így éjjel megint megjelenhet a havazás.

Az utcákon a korai órákban még csak szakaszos a takarítás, bár már több helyen előkerültek a hólapátok és a sózó eszközök. Az utak egyenlőre jól járhatóak, de aki autóba ül, legyen óvatos. Több helyen a lassan halad a forgalom és szinte biztos, hogy minden harmadik sofőr most jött rá hogy még a nyári gumival fut.

 

L.I