A szentmisét követő köszöntőt dr. Bácskai János Yehudi Menuhin 1975. október 1-én Torontoban, az Unesco zenei tanácsán elhangzott gondolataival kezdte: „Az igazság, ami a világ minden népművészetében, zenei stílusában ezernyi színben mutatkozik meg, képessé tesz bennünket arra, hogy egyetértésre jussunk egymással. Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Jó lenne, ha a zenei héten egy-két percet a csendnek szentelnénk mindenütt a világon, a gondolkodásnak, a hallgatásnak és az elmélyedésnek. Azt mondanám, hogy az adott időben az egész világon legyen egy pár percnyi csend, mert ez nagyon fontos a zene élvezéséhez.
Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken, templomokban is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.”
A világhírű hegedűművész kezdeményezése nyomán október elseje a Zene Világnapja.

A polgármester emlékeztetett: ugyanezen a napon ünnepeljük az Idősek Világnapját is. Egyúttal örömének adott hangot, hogy megtelt a templom látogatókkal, hiszen Ferencváros Önkormányzata az időügyi programokon jelenlévők aktivitásával, részvételével nyerte el második ízben az „Idősbarát Önkormányzat” díjat. Majd Márai Sándor szavait idézte – „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk” – ez akár az önkormányzat ars poeticája is lehetne, hiszen azoknak az embereknek a szolgálatáról van szó, akik munkával eltöltött életük alkonyán biztonságot, nyugalmat, megbecsülést keresnek.

A „Teljesség felé” idősügyi program keretében megrendezett koncerten közreműködött az Octovoice Énekegyüttes, a Savaria Barokk Zenekar, szólisták voltak Jónás Krisztina, Ducza Nóra, Bakos Kornélia, Kéringer László, Korbász Viktor, Fodré Lajos és Jekl László, vezényelt Németh Pál Liszt-díjas fuvolaművész-karmester.

A teltházas hangverseny után adománygyűjtés volt a felvidéki Királyhelmec testvérvárosunkkal szomszédos Perbenyik háromgyermekes családja számára, akiknek szeptember 23-án leégett a házuk. Az adománygyűjtésen részt vett Gáspár Alex, a Királyhelmeci Ifjúsági Tanács elnöke is, aki eljuttatja az adományt a rászoruló családnak.