A “FRADI vonatok után itt az újabb ajánlat.Október 19-étől három vasútvonalon bővítette kínálatát a MÁV-START. A vállalat figyelembe véve az utazóközönség növekvő igényeit a késői utazások iránt, több esti járatot is elindít.

Komoly bővítés indul a Budapest- Szob- Vác útvonalon. Hétköznaponként a délutáni járatokhoz esti járatok is csatlakoznak, 19:25-kor és 21:24 -kor.Hétvégén pedig az éjszakai órákban is lehet utazni a szobi és a ceglédi vonalakon. Budapest és a Balaton közt két járatot is meghosszabbítanak hétköznaponként. Ez kifejezetten fontos ha azt nézzük hogy több mint 100 ezer ember él a vonalak mentén. Péntek esténként  éjszakai járatokat is bevezetnek, mert számításaik szerint olyankor akár háromszoros is lehet az utazók száma az átlagos napokhoz képest.

 


A vonatok óránként közlekednek majd oda vissza a főváros irányába, október 19-től. Az utazás normál áras lesz , tekintettel a nagy érdeklődésre, sőt a vasúti bérletek is érvényesek az új járatokra.
Hétfőtől pedig, a korábban csak Székesfehérvárig közlekedő balatonszentgyörgyi vonatok egészen a Déli pályaudvarig mennek. Ez a fejlesztés nem csak megkönnyíti Budapest elérését de a következő nyári időszakban sokaknak kedvez majd, ha csak egy “hosszú” hétvégét akarnak eltölteni a Balatonnál.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon az éjszakai járat  1.43-kor új vonatjárat indul Szolnokra a Nyugati pályaudvarról. További részetek a MÁV honlapján olvashatók.

L.I