A József Attila lakótelepen működő piac minden hétvégén sokakat csábít. Mi is kíváncsiak voltunk mi vonzza az embereket még 2019-ben is a klasszikus piacokra. Nem kellett sok idő, hogy rájöjjünk. A korai óra ellenére a piacon már zajlott az élet. Számos kistermelő kínálta portékáit a közelben lakóknak.

 

 

Ám a kézműves sajtok, házi szörpök, lekvárok és hentesáruk nem csak a környező házakból csábították a vevőket. Sok általunk megkérdezett vásárlóról kiderült, hogy nemcsak hogy nem a kerületi, de még Budapesten sem akik. Azonban a jól megszokott ízek és a helyben kínált csemegék magas minősége megéri nekik az utat szombaton reggel.

 

 

Ezt egyébként könnyen megértheti bárki, aki ellátogat a piacra, hisz a kistermelők által kiállított zöldségek, gyümölcsök és méz látvány terén is díjnyertesek. Stábunk sem tudott ellenállni és több standnál is vásároltunk. Személyes kedvencünk a lilahagymával göngyölt parenyica sajt és a marhahúsból készített szalámi, melyek íze magáért beszél.

Meglepetésünkre a vásárlók közt feltűnt Bácskai János polgármester, akit több kofa régi ismerősként üdvözölt és Görgényi Máté önkormányzati képviselő is. Megragadtuk a kínálkozó lehetőséget és megkérdeztük a képviselő urat, mit gondol a piacról.

 

 

Görgényi szerint, a piac már évek óta működik és minden héten bizonyítja mekkora szükség van rá. A helyieknek kiváló beszerzési forrás, mert mindig friss, kézzel szedett  gyümölcsöt  és házilag készült szörpöt, lekvárt lelnek a vásárlók és jó a termelőknek is, hiszen itt közvetlenül adhatják el portékáikat így haszon náluk marad.

A piac jövőjéről is kérdeztük a képviselőt. Szerinte, a termelői piacra hosszútávon is nagy igény lesz, és felmerült a lehetősége, hogy a későbbiekben beljebb kerüljön a lakótelepen, hogy könnyebb legyen megközelíteni. De a pontos helyszínt csak a lakossággal való egyeztetés után jelölnék ki.

 

 

 

 

L.I