Tegnap este vívták a Zöld-Fehérek ötödik mérkőzésüket az Európa-liga selejtezőjén. A Fradi korábbi, négy meccse alatt már bizonyította, hogy egy újfajta potenciált sikerült meghonosítani a csapatban. Az együttes szerepléseiben megjelent egy dicséretes küzdeni akarás és kezdeményezőkészség. Ez az új erőt láthattuk tegnap este is, amikor a csoport klasszisával az Espanyollal csaptak össze.

Az este izgalmasan kezdődött, amikor a hónapok óta sérülései miatt kiesett Sigér Dávid az elsők közt lépett a gyepre. A pihenés hosszú volt számára, de egyértelműen kifizetődő. Visszatérés felett érzett örömét már a 23. percben egy góllal mutatta ki. A FRADI  lelkes szurkolótábora már a meccs kezdetétől megteremtette a légkört, de az első találat után állva biztatták a csapatot. Az örömöt kissé hűtötte, hogy az ellenfél alig nyolc perccel később sikeresen egyenlített. A spanyol együttes az első félidőben végig rutinosan játszott, a magabiztos továbbjutók fesztelenségéve, de az FTC sem maradt el tőle.

 

Fr: nemeztisport.hu

 

Aztán a második félidőben a zöld-fehér sas leszállt. Általános jelenség, hogy ha Espanyolhoz hasonló csapattal akad össze egy kevés nemzetközi tapasztalattal bíró ellenfél, akkor utóbbi egy stabil szorgos védekezésben barikádozza el magát.

De a FRADI nem

 

A magyar csapat bátran, sőt merészen vállalta a támadójátékot a csoportban mindenki mást elpáholó spanyolok ellen és ennek meg is lett az eredménye. Beadások, szögletek és két hajszál híján sikeres támadás (Sigel, Isael) után a frissen pályára érkező Michal Skvarka beküldte a második hazai gólt a spanyol kapuba. És a lelkesedés óriási volt. A jó tempóban érkező váltás már sokadszorra jött be Rebovnak és ezúttal is kifizetődő volt, a 86. percben. Húszezer ember felállva énekelt biztatva a csapatot. Aztán jött az érzés, az amikor az ember élete legjobb napjának estéjén bele rúg az ágylábába. Az Espanyol csapat a hosszabbítás utolsó utáni pillanatában egyenlített. Fájó találat volt ez, hiszen a Ferencváros tényleg keményen megdolgozott a győzelemért. Az eredmény 2-2 maradt.

Hogyan tovább?

A Helyzet bizalom gerjesztő. Csapán egyetlen meccs van hátra a csoportkörből és jelenleg CSAK 1 Pont a hátrányunk. Bár a FRADI volt az egyetlen aki két alkalommal is döntetlent hozott a csoport minden más tagját megverő spanyolok ellen, a továbbjutásra a nagy ellenlábas, a bolgár Ludogorec áll jelenleg. A bolgárok végleg kiejtették az egész sorozat alatt gyengélkedő CSZKA Moszkvát így a biztos továbbjutó Espanyol mögött ők és a FRADI áll szinte fej fej mellett. A korábbi vereségünk egyébként is csúnyán mutatott és a december 12. vívott meccs jó alkalom arra, hogy otthonában verjük meg a bolgár együttest. A Ludogorec veszélyes ellenfél és bizonyára körömszakadtáig fog küzdeni a továbbjutásért, így a két hét múlva megrendezendő összecsapás nem lesz izgalmaktól mentes. Akkor is szorítsunk együtt az együttesnek.

 

FR: nemzetisport.hu

 

 

 

L.I & S.K.A