Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük dr. Zoltay Lívia lakótelepi lakos véleményét, akinek gondolatébresztőnek szánt soraira reméljük, sokan reagálnak. Amennyiben hozzászólna a leírtakhoz, akkor kérjük, küldje el álláspontját a fragora@ferencvaros.hu email címre. A beérkező leveleket ezen az oldalon közölni fogjuk.

Tisztelt Frencvàrosi Önkormányzat!
Sajnos, “vadabbnál vadabb” elkèpzeléseket lehet hallani a lakóteleppel kapcsolatos jövőbeni fejlesztési tervekről és csak bízni tudok abban, hogy ezeknek a nagy rèsze nem igaz.
Csak egy pèldát említek: “villamos a lakótelepen”. A 3-as villamos közvetlenül a lakótelep mellett közlekedik, és már így sem kevès zajt kell elviselni emiatt a közelben lakóknak, a rengeteg autóról már nem is beszélve, amelyek a Nagykőrösi út felől, illetve felè közlekednek, de rengeteg további példát tudnèk felsorolni, amelyek az egész lakótelepet érintik. Összességèben igen nagy problèma, hogy hatalmas itt az autóforgalom (időnkènt kamionokkal is kiegészítve) és nem csak a lakótelepen élők miatt, hanem az átmenő forgalom miatt is. Inkàbb azon lenne célszerű dolgozni, hogy ezt és az ebből eredő kellemetlensègeket csökkentsék, nem pedig mèg megtoldani egy “lakótelepre bejövő villamossal” ezt az egyébkènt sem kicsi problèmàt. Bízom benne, hogy ez csak “kacsa”, mint ahogyan a fàk kivàgásáról szóló rémhírek is. Ahogy Önök is írtàk, ezen a lakótelepen 15000 ember èl és sokan közülük évtizedek óta laknak itt (jómagam születésem óta èlek itt, ennek lassan 45 éve). Èppen ezèrt nagyon nem mindegy, hogyan törtènnek a fejlesztések, felújítàsok, átszervezèsek. A legtöbben sajnos reggeltől estig dolgozunk. Abban a kis időintervallumban, amikor itthon vagyunk, nyugalmat szeretnènk és biztonsàgot (hogy a gyerekeink miatt se kelljen aggódnunk).
Bízom benne, hogy hasonló vèlemènyeket hallanak (olvasnak) màsoktól is és figyelembe is veszik ezeket. Részemről a szavazásokon részt veszek (az internetesre gondoltam, erre van időm és lehetőségem) és amennyire lehet, igyekszem követni a fejleményeket. Bízom abban is, hogy figyelembe veszik ennek a lakótelepnek a sajátos, egyedi kivitelezését, hangulatát és nem lesz belőle példàul a kétezres évek első felére jellemző stílusú “lakópark”. Mert ez nem az. Nem vitatom, hogy ésszerű, àtgondolt fejlesztésekre szüksèg van, de ezeknek csak úgy van értelme, ha az eredeti arculatot, ami ennek a lakótelepnek a “vèdjegye”, nem törik meg.
Üdvözlettel: dr. Zoltay Lívia