Labdarúgócsapatunk az NB I 19. fordulójában 1-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd felett. Böde Dániel hajrágólja döntött.

NB I-es labdarúgócsapatunk a téli szünetet követően a Budapest Honvéd ellen lépett pályára hazai környezetben a 2019-es év első bajnoki mérkőzésén.

I. félidő

Az első kapura tartó lövés Heister nevéhez fűződött, de nem volt pontos, majd nem sokkal később Danilo fejese ment fölé az ötös vonaláról. A 15. percben egy eladott labda után Danilo maradt le nem sokkal a kapu előterében Gazdag labdájáról. Egy perc sem telt el, hasonló szituációban Heister precíz passza után Varga is lemaradt egy kicsivel a hosszún.

A 28. percben Danilo húzta vissza a labdát a tizenhatoson belül, Dibusz nagy bravúrral tudta elhárítani a veszélyt. Ezt követően Gorriaran száguldott el a baloldalon, a középre érkező passzról Petrjak ziccerben nem sokkal maradt le.

Heister ezt követően ismét a balról adott be, Petrjak átvette, majd lőni próbált, aztán Lanzafame is játékba avatkozhatott volna, de nem lett eredménye. A 30. percben egymás után Lanzafame ollója, és Lovrencsics lapos, sarokra tartó lövése is közel járt a gólhoz.

Tíz perccel a félidő vége előtt Varga éles szögből érkező szabadrúgását kellett a léc alól kiütnie Grófnak. A 42. percben Gorriaran lövése vágódott le, így gól nélkül mehettünk a szünetre.

II. félidő

Alaposan bekezdtünk a második játékrészben: először Gorriaran remek, húszméteres lövését ütötte ki a léc alól Gróf, majd Lanzafame egy fordulás után a kapufát találta el. Az 51. percben Petrjak készített le Lanzafaménak, aki pont Varga fejére ívelt, ám közvetlen közelről védett a kapus.

Félórával a vége előtt Danilo készített le Holendernek, utóbbi futtából lőtt, de mellé ment a kísérlet. Egy mélységi indítás után Petrjak adta középre a labdát Gorriarannak, aki okosan visszalőtt a bal sarok felé, de Gróf bravúrral hárított – nagy helyzet volt.

A 68. percben Gorriaran passza után a csereként beállt Sihnevich próbálkozását fogta Gróf. Szűk húsz perccel a vége előtt a szintén csereként beálló Tischler lövését védte vetődve Dibusz. Majd Sigér egy esernyő után lőtt távolról, nem sokon múlt a vezetőgól megszerzése.

A 77. percben Vargát Böde váltotta. Utolsó cserénk alkalmával Gorriaran helyén Bőle folytatta. A 81. percben Petrjak ment közelebb a kapuhoz, de fölé lőtt. A 83. percben aztán végre sikerült megszerezni a vezetést, a Honvéd nem bírta a nyomást: Haratin labdája Bödéhez került, aki le tudta rázni védőit magáról, és közelről a kapuba bombázott!

A ráadásban Böde kis híján újabb gólt szerzett, de 16 méteres lövését nagy bravúrral kiszedte a bal alsó elől Gróf.

Csapatunk így 1-0-ra megnyerte idei első tétmeccsét, és a MOL Vidi botlása miatt nyolcpontosra növelte előnyét a tabellán.

(forrás: fradi.hu)