Tegnap este volt a FRADI első megmérettetése Barcelónában, és mindenkit megleptek. A csapatot több mint 700 lelkes drukker kísérte el a kupasorozat első mérkőzésére, a biztatás pedig nem volt hiábavaló. A mérkőzés előtt favoritnak számító Espanyol nem csak korábbi sikeres szereplései miatt tűnt esélyesebbnek. A magyar csapat sérülésből visszatérő kapitánya csak a kispadról követhette az eseményeket, míg a védelem jobb oldalát a nemzetközi tapasztalattal eddig nem bíró Botka Endre képviselte.

A borúlátókat azonban komoly meglepetés érte az első félidőben. Az idegenben pályára lépő csapat fesztelenül mozgott a pályán és a 10. percben meg is szerezték a vezetést. Igaz az első gól furfangosra sikerült. A Nguen támadásától megszeppent Javi López szerencsétlen hazaadása, kövér góllá sikeredett.  Ez volt a FRADI első gólja 2004 óta a kisebbik kupasorozatban.  A jó kezdés láthatóan lelkesítő hatással volt a fiúkra. A lendület a második félidőre is áthúzódott. A hazai csapat csak 60. percben tudott egyenlíteni, azonban ez sem volt egészen egyértelmű. A támadástól földre került magyar védőt nem vették figyelembe, amikor a spanyol támadó Vargas kapuba fejelte a labdát.

 

A találat fellelkesítette a spanyolokat a második félidő végére, míg a FRADI játékosain egyre inkább érződött, hogy nincsenek ekkora terheléshez szokva. Azonban a magyar csapatról, előző mérkőzésükhöz hasonlóan elmondható, hogy egészen a meccs végig állták a sarat. Szerhij Rebrov vezetőedző, már az első perctől komoly figyelmet fordított védekezésre, aminek meglett az eredménye. A saját térfelén ostromlott zöld-fehérek minden támadást sikeresen hárítottak, így alakult ki a végső 1-1 es állás.

 

 

nemzetisport.hu

A következő összecsapást a Ludogorec ellen lesz itthon. Ebben a mérkőzésben egyértelműen a mi fiaink tekinthetők befutónak, hiszen bolgár csapatot oda vissza megvertük eddig 5-3-as összesítésben. A meccs október 3.-án lesz kevesebb, mint két hét múlva. Részletes beosztást korábbi cikkünkben közöltük.

 

 

 

 

L.I  &  S.K.A