Elérkezett a visszavágók ideje, és a FTC rögtön azzal a csapattal került szembe, akiket nemrég megvert.  Ahogy azt korábban megírtuk  az orosz csapat meglehetősen rossz formában volt mostanában. A legutóbbi összecsapás során saját stadionjukban fogadták a mienket és végig keményen küzdöttek, hogy szépítsenek, mégis egy góllal kikaptak.  Tegnap este a Groupama Arénában kaptak újból lehetőséget a bizonyításra.

 

fr: nemzetisport.hu

A magyar csapat bár hazai pályán fogadta ellenfeleit, nem volt könnyű helyzetben. Szerhij Rebrov a csapat edzője játékos sérülés miatt nem tudta bevetni azt a három védős taktikát, amellyel korábban sikeresen arattak győzelmet a Moszkva felett. Szerencsére ezúttal az ellenfél kevésbé volt agresszív. Bár több figyelmeztetés és sárga lap is villant a meccs elején, mindkét együttes türelmesen játszott és gondosan ügyelt a védekezésre. Ennek köszönhetően az első félidőben kevés komoly helyzet alakult ki. A felmerülő lehetőségeket pedig egyik csapat sem tudta megragadni. Az orosz kapus Akinfejev több szép védést is bemutatott, de magyar párja, a korábbi meccsek egyik legjobbja Dibusz Dénes sem engedett szabad utat az ellenfél labdáinak.

Rebrov az utolsó tíz percig várt az első cserével, amikor is a brazil Isaelt küldte pályára. A jó tempójú csere a korábbi mérkőzéseken döntő jelentőségű volt a mienk számára, ezúttal azonban kevés volt, hogy megtörje a jeget. Így az összecsapás gól nélkül zárult, az eredmény 0-0.

 

Fr: nemetisport.hu

 

A harc nem csak az arénában folyt. A Moszkvával érkező ultrák, a komoly rendőri jelenlét ellenére is igen kötekedő hangulatban voltak, egyiküknek el is látták a baját a stadiontól nem messze lévő Nagyvárad téren. Szerencsére a résen lévő hatóságoknak hála, a konfliktus nem harapódzott el jobban.

 

 

Bár a Moszkva megszerezte első pontját az orosz csapat esélyei jóformán elszálltak a továbbjutásra. A mérkőzés után tartott sajtótájékoztatón edzőjük Viktar Hancsarenka szerint jó esélyeik voltak de nem tudták kihasználni őket. Ennek egyik okaként a lelkes FTC szurkolókat említette meg:

„Meg kell még szokniuk a fiatal játékosoknak, hogy egy olyan stadionban vannak, ahol ilyen atmoszférát teremtenek a hazai szurkolók.”

Ezzel arra utalt, hogy a lelkes Zöld-Fehér drukkereknek hála a pszichológiai előny a hazai csapat mellett volt végig.  A FRADI esélyei továbbra is jók. A Moszkvával játszott döntetlen mellet, az sem mellékes, hogy a csoport másik meccsén az Espanyol 6-0-ra verte a minket korábban helybenhagyó bolgár Ludogorec csapatát.

 

fr.nemzetisport.hu

 

A következő összecsapást az Espanyollal vívja majd a FRADI november 28-án. Ha akkor jól szerepel a csapat, bebiztosíthatja esélyét a továbbjutásra. Szorítunk nekik.

 

 

L.I & S.K.A