Szép reményekkel indult a tegnapi mérkőzés este a Groupama Arénában. A reménykedésre meg is volt minden ok, hiszen a bolgár Ludogorec csapatát több ízben megverte a Ferencváros a közelmúltban.  Sajnos a remények mindössze 30 MÁSODPERCIG tartottak, amikor az ellenfél lövése a zöld-fehérek hálójába került.

 

FR:nemzetisport.hu

 

Szerhij Rebrov vezetőedző „előre szólt, hogy ez más szint” lesz. És más szint is volt, sajnos. Hozzá kell tennünk, hogy a bolgár csapat korábbi keretéből szinte senki nem maradt nyár óta. A vadiúj keretben játszó elsősorban brazil játékosok, pedig jól láthatóan élvonalbeli teljesítmény nyújtottak, szemben a nemzetközi színtéren még kevés tapasztalattal bíró hazai csapattal szemben.

Az itthon vívott összecsapást szinte végi az ellenfél uralta. Az első villámgyors és sikeres támadásuk meg tette eredményét és az első félidőben övék volt az egyértelmű fölény.   A 40. percben pedig egy kifejezetten szép góllal (szabadrúgás) az ellenfél tovább növelte előnyét az itthoniak rovására. A ballábas lövés mesteri volt. Akadály nélkül landolt a hálóban. A bolgárok higgadt összeszedett játékát még az sem tudta megtörni, hogy egyik játékosukat többszöri szabálytalanság után végül kiállították. A felcsillanó reményt a Fradi arra próbálta használni, hogy második félidőben agresszív játékkal egyenlítsen.

 

A terv nem is volt rossz.

De a kivitelezés sajnos koránt sem sikerült jól. Több ígéretes helyzet kínálkozott a hazaiak számára, de egyiket sem tudták aprópénzre váltani.  Ha a kihagyott lehetőségek nem is tudták megtörni a fiúkat az ellenfél 64. percben szerzett 3. gólja végleg megpecsételte a meccs sorsát.

 

A szurkolok első rangúak voltak.

A FRADI tábora végig kitörő lelkesedéssel biztatta a csapatot.  Jól tudjuk a szurkolók szeretete igazi doppingként hat egy játékosra, így ez kulcsfontosságú lesz a folytatásban is.

 

Mi következik?

 

FR: nemzetisport.hu

 

 A sorozat következő meccsét október 24. vívjuk idegenben az orosz CSZKA Moszkva ellen. Az orosz csapat eddig a klasszisok között volt minden évben, de eddig két vesztes meccs van mögöttük. Kérdés, hogy ez megtörte vagy felbőszítette az orosz csapatot.  Ahhoz, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra győzelmet kell aratnunk a következő két mérkőzésen. Az idő rövid, a feladat adott,  drukkolunk, hogy a csapat  új erőre kapjon a közelgő összecsapásig.

A beosztásról és az előző meccsről korábban beszámoltunk itt és itt.

 

 

 

L.I  & S.K.A