Millióeurós szőnyegbombázás a Közvágóhídon

Millióeurós szőnyegbombázás a Közvágóhídon

Közélet Közérdekű
Porig rombolhatta a védett Közvágóhidat egy kormányközeli ingatlanguru.
Hová tűnnek el a hulladékszigetek?

Hová tűnnek el a hulladékszigetek?

Közérdekű
Sokaknak feltűnhetett, hogy a kerületben kevesebb szelektív hulladéksziget üzemel, mint korábban. Utánajártunk, mi lehet ennek az oka, de összegyűjtöttük azt is, hol találunk Ferencvárosban működő gyűjtőkonténereket.
„Nincs takargatnivalóm” - interjú Bácskai Jánossal
Nem érzi úgy, hogy nagyot hibázott volna, a korrupciós vádakat és azok stílusát pedig határozottan visszautasítja. A Ferencvárost két cikluson át, 9 évig irányító Bácskai János ettől függetlenül képviselőként együttműködő, korrekt ellenzékiségre készül. A fideszes expolgármester őszintén osztotta meg véleményét az őt ért kritikákról, az új önkormányzatról és a véleménynyilvánítás szabadságáról.
A csellengőkhöz a bizalmon keresztül vezet az út

A csellengőkhöz a bizalmon keresztül vezet az út

Interjú a H52 munkatársaival
Interjú Közérdekű Kultúra
Alulról indultak, mint a célközönségük. A H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér az Ecseri úti aluljáróból kibújva 2015 óta a Haller utca 52. környékén élő nehéz sorsú, főként roma fiatalokat igyekszik a jobb élet felé terelni. Azokat, akik magukon viselik a nyomor, a káros szülői minták, és társadalmi igazságtalanságok minden nyomát. Akikre sajnálkozva, néha megvetően nézünk az utcán, vagy éppen zavartan elfordítjuk a tekintetünket. A rendszerből kiesetteket felemelni akkora kihívás, mint lyukas hálóval halat fogni, de amikor sikerül, a segítők szerint minden fáradtságot megér. Bázsa-Mosó László szakmai programfelelős, Tóth Csaba és Beberika Dorina ifjúsági segítők helyzetképet festettek Ferencváros árnyékosabb oldaláról.

"Könnyű büszke ferencvárosinak lennem"

Interjú Závada Pállal
Interjú Kultúra
Závada Pál Kossuth-díjas író 1998 húsvétján költözött a Ráday utcába, annak is a legrégibb házába. Az elmúlt húsz évben szoros kötelékek fűzték a kerülethez, hiszen itt születtek és nevelkedtek a fiai, több regényében is feltűnnek a Ráday utca és környékének jellegzetes helyszínei. Az írót díszpolgári címe kapcsán kérdeztük a kerülethez fűződő kapcsolatáról.
Ferencvárosi Agóra
1944 telén nem a karácsonyi készülődés volt az ország lakóinak legnagyobb feladata. A túlélés volt az elsődleges cél. 75 éve ilyenkor Budapest ostroma már a küszöbön állt, a vészkorszak és a háborús anarchia a tetőfokára hágott. A '44-es karácsonyt követő három napban két nevezetes, ferencvárosi kötődésű embert is meggyilkoltak.
Véget ért egy álom

Véget ért egy álom

Bár döntetlent játszott a Ferencváros idegenben, ez kevés volt a továbbjutáshoz.
Sport
Eltűnt!

Eltűnt!

Tegnap Délben tűnt el az iskolából.
Rendőrségi
Idén is jár a Fény Villamosa

Idén is jár a Fény Villamosa

A közkedvelt járat több útvonalon is közlekedik.
Kultúra
Már nem közeleg, itt a tél.

Már nem közeleg, itt a tél.

Fehérbe borult a világ ma reggelre.
Közérdekű Most történik
Itt van advent első vasárnapja

Itt van advent első vasárnapja

A vásárlási láz és az év végi feladatok, mellett szakítsunk időt egymársa is!
Közérdekű Kultúra
Egy lépés a mennyország

Egy lépés a mennyország

Döntetlen született, tegnap így az izgalom csak tovább nő a következő összecsapáson.
Közérdekű Sport