A vásárlási láz és az év végi feladatok, mellett szakítsunk időt egymársa is!

Természetes jelenség, hogy a december beköszöntével, számos munkahelyen nő a nyomás és az otthoni feladatok is megsűrűsödnek. Ebben a helyzetben könnyű megfeledkezni arról mit is jelent a karácsony. Az adventi készülődés nem csak fizikai teendőket jelent, hanem lelki, szellemi felkészülést kíván. A karácsonyt megelőző hetek utolsó
napjaiban érdemes tervezetten időt szakítani arra, hogy a szeretteinkkel legyünk és mérlegeljük a mögöttünk álló évet. Az adventi vasárnapokon akár néhány óra lazítás vagy tudatos kikapcsolódás, hozzá segíthet minket ahhoz, hogy hét közben felmerülő gondokon túllendüljünk. Ha ügyelünk erre, akkor valószínűbb, hogy szenteste kiegyensúlyozottan és boldogan ülünk le a karácsonyi vacsorához.

Az ünnepnek spirituális jelentősége van.

Az advent szó eljövetelt, az úr eljövetelét jelenti. A keresztény ünnepek sorában a karácsony, a megváltó születésének ünnepe az egyik legfontosabb esemény minden évben. Az advent ennek a születésnek, eljövetelnek az előkészületi szakasza. A IV. század óta ismert ünnep színe a lila és hagyományos jelképe az adventi koszorú. A koszorún
található gyertyák az időszak egy egy vasárnapját jelzik, meggyújtásuk hagyományosan családi körben történik. A koszorúk készítése kifejezetten “divatossá” vált az elmúlt években.  Több cég a készen megvásárolható díszekkel szemben közös készítés lehetőségét ajánlja a vásárlóknak.

 

Fr:femina.hu

 

Bár a házi koszorúk jóval kisebbek mint eredeti társaik ( az eredeti adventi koszorúkon az összes hétköznapnak volt gyertyája) figyeljünk arra, hogy biztonságosak legyenek. A koszorúkat főleg ha saját készítésű úgy készítsük hogy minden anyaga lehetőleg tűzbiztos  legyen és ne helyezzük őket égő állapotukban függönyök vagy más gyúlékony anyagok közelébe.

 

L.I